Home      Modules     About       People       Archive

Urban agriculture as a basis for human flourishing and sustainability transition in Norwegian cities


︎




Dyrk mat - med mobilen



Snart kommer en app som skal hjelpe urbane bønder og hagebrukere gjennom dyrkesesongen. Appen skal gi praktiske tips og være en digital arena for å dele erfaringer og ressurser.



Modul:  7
Kontaktperson: Elise Matilde Lund
Sted: Vitenparken Ås



︎ Share on facebook
Hvor mye skal jeg vanne, hvordan bruker jeg kompost og hvordan ser egentlig en agurk ut når den er ferdig? Vi utvikler en app som hjelper deg på vei inn i en verden av frø, spirer, jord, og egendyrket mat! Appen, som har fått navnet Dyrk, utvikles av Vitenparken Campus Ås i samarbeid med FilmIT. Dyrk skal hjelpe både entusiaster som er ny til urbant landbruk og erfarne dyrkere. I tillegg til grunnleggende informasjon for nybegynnere så åpner appen opp for å lete etter spesifikk informasjon gjennom muligheter som å spørre eksperter og andre brukere.

Dyrkekalender for norsk sesong
På Dyrk finner du en detaljert dyrkekalender som viser måned for forkultivering, såing, planting og høsting av ulike arter. Den viser minimal, optimal og maksimal spiretemperatur og spiretid. Du kan også gå direkte inn på ulike arter og lese om optimale dyrkingsforhold og konkrete tips.

Foto: Stiftelsen Kore

Foto: Stiftelsen Kore


Grønt fellesskap
Dyrk håper å så frøet for et felleskap blant urbane dyrkere. Brukerne av appen får mulighet til å presentere sine hager og dyrkeprosjekter på en egen profil. De kan spørre eksperter og hverandre om tips og råd, og dele erfaringer.


Foto: Vitenparken Campus Ås

Foto:

Foto: FilmIT



Hold oversikt over hagen din Det er lett å glemme hva du sådde når og hvor om det ikke merkes godt. Dyrk kan hjelpe til med å holde oversikten over alle poteter, paprika og salater. I appen kan du for eksempel legge inn hva som er plantet når, hvor mye tid som er brukt på ulike arbeidsoppgaver og hvor mye som er høstet.
Appen skal også inneholde veiledning for kompostering og vanning. Og har du kjøpt frøposer i butikken eller på nett så kan du skanne frøposen og vipps dukker relevant informasjon opp på skjermen.

Livskvalitet gjennom urbant landbruk
Utviklingen av appen er modul 7 i forskningsprosjektet “Cultivating Urban Spaces: urban agriculture as a basis for human flourishing and sustainability transition in Norwegian cities». Prosjektet har fått støtte under det nye BYFORSK-initiativet til Forskningsrådet. Vi på Vitenparken er stolte av å være en del av et norsk forskningsprosjekt som fokuserer på hvordan urbant landbruk kan bidra til å forbedre livskvaliteten i kompakte byer, og hvordan urbant landbruk kan systematisk integreres i urbane offentlige rom.

Publisert 16.05.2019












Cultivating public space is a project funded by: